2023 уручене награде

СВЕЧАНОСТ У СВИЛАЈНЦУ

Уручене награде лауреатима

и представљен Зборник „Црте и резе 13“Књижевна награда „Андра Гавриловић“ за прозно стваралаштво у 2022. години уручена је на свечаности у Свилајнцу 6. априла 2023., Тихомиру Стевановићу, драмском писцу из Младеновца, за приповетку Ломача и Ленки Настасић, студенту четврте године Филозофског факултета у Новом Саду (одсек за српску књижевност и језик) из Стапара код Сомбора, за књижевну критику Од папира до палимпсеста (о роману Папир Горана Петровића),

Госте и скуп је у име Ресавске библиотеке поздравила мр Јелена Томић, директор. Повеље победницима предала је заједно са др Дарком Јевтићем, председником Скупштине општине, испред Општине Свилајнац, која је и покровитељ Књижевне награде.

Оливера Мијаиловић се присутнима обратила у име жирија Саопштењем жирија и освртом на радове приспеле на Конкурс, посебно истичући, осим квалитета радова, и завидан графички изглед Зборника.

Првонаграђени Тихомир Стевановић се кратким и бираним речима захвалио на признању и прочитао први део своје приповетке.

Свој рад је потом представила и лауреат Ленка Настасић, прочитавши закључак критике о роману „Папир“.

Милена Ристићиз Смедерева у Зборнику је заступљена приповетком Последња вечера из које је публици прочитала одломак.

Даница Б. Ђокић је говорила о песничкој појави Радмиле Петровић износећи научни, али и лични став кроз рад Да ли смо добро прочитали Радмилу Петровић? чији је увод прочитала и заинтригирала присутне.

На промоцији је конферансу водила Диана Миладиновић, члан Градског аматерског позоришта у Свилајнцу. Прочитала је одломке приповедака које су објављене у Избору радова са књижевног конкурса „Црте и резе 13“ – и то из приповетке Киша аутора Давора Радуља (Кучево), затим из приповетке Комите у добри час Огњена Крњаје (Нови Београд), као и одломак приповетке Небо као на слици Едварда Мунка аутора др Љиљане Фијат (Нови Сад).

После завршетка промоције подељени су примерци Зборника, локална ТВ Центар је испратила догађај, а аутори дали интервјуе, уследило је обавезно заједничко фотографисање за успомену. Све до следећег Књижевног конкурса.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s