2011

КЊИЖЕВНA НАГРАДA

 “АНДРА ГАВРИЛОВИЋ” –

ЧЕТВРТИ ПУТ

          Књижевну награду „Андра Гавриловић“ додељује Ресавска библиотека у Свилајнцу. У 2011. години (од октобра до децембра), четврти пут заредом, расписан је конкурс за доделу награде за прозно стваралаштво и то за приповетку и есеј-књижевну критику на српском језику.

          Учешће је узело 92 аутора  из земаља у региону и дијаспоре. Приспело је  155 радова, од тога 24 есеја-књижевних критика и 131 приповетка.

          Пристигли радови одражавају тренутна стремљења и достигнућа аутора, али су и пројекција књижевних струјања и трендова на књижевној сцени у земљама региона.

          Присутне је поздравила директор Ресавске библиотеке мр Јелена Томић.

          Чланови жирија председник Мирко Демић, књижевник, Гојко Божовић, књижевни критичар и Оливера Мијаиловић, библиотекар, пригодним речима обратили су се и поздравили присутне.

          Награда  „Андра Гавриловић 2011“ коју чине повеља и новчани износ од 20.000 динара потом је свечано уручена Милану Воркапићуиз Врњачке Бање, за приповетку Ел Kоманданте и Eкипа  и  др Мили Медиговић-Стефановићиз Београда, за есеј-књижевну критику Уметничке експозитуре Кањошевог лика

          У наставку програма представљен је Зборник радова. Добитници награде су се обратили публици:  Милан Воркапић читајући одломак из своје приповетке, а др Мила Медиговић-Стефановић, говорећи о књижевном и начном значају Андре Гавриловића.

          У зборнику радова „Црте и резе 4“, заступљено је својим прозним остварењима 16 аутора.

          Одломак из приповетке Леополдов град, прочитао је Александар Ђуричић Ash, који је овим поводом допутовао из Беча.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s