2009

УРУЧЕНА НАГРАДА “АНДРА ГАВРИЛОВИЋ 2009”

И ПРЕДСТАВЉЕН ЗБОРНИК РАДОВА “ЦРТЕ И РЕЗЕ 2”

           Књижевни сусрет, 18.02.2010.г.  поводом доделе награда лауреатима и промоције Зборника Црте и резе 2 са изабраним радовима пристиглим на Књижевни конкурс “Андра Гавриловић 2009”, протекао је свечано уз присуство публике, гостујућих писаца, али и стваралаца из региона. На почетку вечери пригодним речима, истичући важност догађаја, скуп су поздравили мр Предраг Благојевић у име Министарства културе РС, а у име домаћина Горица Димчић-Тасић, председница општине Свилајнац и Оливера Мијаиловић, директор Ресавске библиотеке.

           Председник жирија Биљана Миловановић Живак, саопштила је одлуку жирија, а потом се на конкурс бираним речима осврнуо и Гојко Божовић, члан жирија.

         Прва награда, коју чине повеља и новчани износ од 25.000 динара, уручена је Милки Кнежевић Ивашковић (Београд, шифра Велико плаветнило) за приповетку Самсара и Виолети Стојменовић (Бор, шифра Хронос) за књижевну критику Стрела времена (о роману Радослава Петковића, Савршено сећање на смрт, Београд, Стубови културе, 2008).

          У наставку програма првонаграђене ауторке су прочитале одломке својих радова. На књижевни конкурс пристигло је 176 радова (147 приповедака и 29 књижевних критика) што је двоструко више него претходне године. Предност овогодишњег конкурса је у неограничености дужине радова, нарочито код приповедака. У избору најуспешнијих радова објављено је 45 прозних остварења, 40 аутора.

          Јелена Јовановић (Свилајнац), Владимир Булатовић-Бучи (Нови Београд), Веселин Џелетовић (Београд) и Весна Кешељ (Требиње) прочитали су задовољној публици одломке из својих прозних остварења, која су штампана у опсежном Зборнику Црте и резе 2.

           Пријатно дружење учесника, гостију и домаћина се после промоције наставило у просторијама Ресавске библиотеке.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s